Påskturneringen

Schack 08:s påskturnering blir allt populärare, i år har den dragit över 200 deltagare, och det är ju kul att se.
Efter första dagens två partier har Stina (startnummer 92) och Ari (173) varsin poäng. Mönstret är annars det vanliga för stora schweizerturneringar, med astronomiska rankingskillnader mellan spelarna. Just därför inträffar förstås en och annan skräll, som när Rockadens Adam Szulkin (1842) knäppte Stellan Brynell i första ronden.
Gambitörerna Per Hultin och Gilbert Jansson har full poäng efter två ronder. Det ska bli kul att följa deras framfart framöver, och det gör man enklast på 08:s hemsida.
Inför nästa år lär dock Schack 08 få tänka om, det håller inte att bara spela sju ronder med över 200 deltagare i en grupp. Rent teoretiskt kan två spelare ta full poäng, och även om det inte skulle gå så illa lär det bli en stor grupp som slutar på sex poäng. Jag skulle till exempel tro att Brynell, efter sin inledande förlust, inte kommer att möta mer än någon enstaka spelare över 2000 under resten av helgen.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *