Skol-SM – några intryck

Så här ett dygn efter skol-SM i Umeå kan det vara läge att sammanfatta intrycken. Först och främst – förstås – att Jonathan vann K-klassen efter att ha lett den från start till mål. Men vi hade två musketörer till på plats, Jimmy (4 poäng) och Adam W (3,5).
Arrangemanget var bra på många punkter, till exempel var lokalerna utmärkta med gott om plats för både spelare och publik, och det fanns gott om funktionärer. Rejält minus blir det bara för köerna i matsalen första dagen och för att första ronden blev mer än en halvtimme försenad i flera grupper. Lottningsproblem hotade att försena en rond till men det löste arrangörerna elegant genom att flytta fram matpausen och fixa allt medan deltagarna åt.
Experimentet att spela på två dagar istället för som tidigare tre föll väl ut. Spelarna verkade orka med det tuffa programmet och kanske var det till och med en fördel att det blev mindre dödtid. Vi får väl se om det upprepas nästa år i Norrköping.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *