Förlust i lag-DM

Hässelby blev för svårt i kvällens uppskjutna match i lag-DM. (Den skulle egentligen ha spelats förra måndagen, men våra motståndare bad att få flytta den eftersom de hade dubbelrond i allsvenskan helgen före.) Men det var åtminstone lite spännande in i det sista.
Matchen han knappt börja innan remin på bord två var ett faktum. Hässelbyspelaren skulle bort och Per hade ingenting att invända. Näste man till rakning var Lars (bord 7), som blev pjäs under efter en slagväxling i mittspelet och sålunda gav upp. Ari kvitterade på sista bordet efter en övertygande utskåpning, och när Avenir (bord 3) fick visa hur svart vinner i Caro-Kann ledde vi till och med.
I tidsnöden vann Leif (bord 1) en dam men det var motståndaren som hade räknat längst. Damen gick förlorad och det var bara att ge upp. I samma veva fick Lennart P (bord 4) ett remianbud som inte kunde avslås.
Sålunda 3 – 3 med fyra partier kvar, men nu var det roliga slut. Tomas (bord 6) fick ställa in vinstförsöket och acceptera remi medan Anders (bord 9) och Eric (bord 5) förlorade. Då hjälpte det föga att Lennart G (bord 8) räddade ett tornslutspel med minusbonde till remi, det blev ändå 6 – 4 till Hässelby.
I sista omgången, som spelas 17 mars, möter vi ”Järfälla”. De måste vinna för att hänga kvar medan vi varken kan bli upp- eller nedflyttade.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *