Skol-SM: två femteplatser

En något försenad rapport från skol-SM, som spelades i Skara i helgen som gick. Arrangemangen var suveräna, som vanligt i Skara (det här var deras fjärde skol-SM sedan 1993), och det motsvarades av Vallentunas framgångar på brädet.
Jonathan förbättrade förra årets sjätteplats i 94-klassen till en femteplats i år och förlorade bara ett av de elva partierna. Lite olycklig lottning gjorde att han fick spela svart mot alla toppkonkurrenterna men han var med ända in i det sista. Vinst i sista ronden, mot slutlige segraren Martin Trost, hade betytt gruppseger men partiet slutade remi.
Även Linus kom på femte plats och även han förlorade bara ett parti. Robert tog 4½ poäng, lika många som förra året, och hamnade på prisplats även den här gången. Adam lyckades tyvärr inte nå upp till förra årets resultat men han samlade i alla fall ihop en skopa rankingpoäng.
Resultat

C (90): Linus 6 p, Robert 4½ p

D (91): Adam 2 p

G (94): Jonathan 8½ p

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *