Nollat i helgen

Det händer inte ofta men i går var det dags: förstalaget nollade i en allsvensk match. Stockholms SS 2 tog över serieledningen i vår division 3-grupp efter att ha gjort 8-0 på Vallentuna. Någon hjälp fick de väl av att vi kom med bara sex spelare efter ett par sena återbud men vi som var där borde ändå ha kunnat plocka någon halva.
Robert är dock värd allt beröm för sin kämpainsats, partiet var remi långt in i slutspelet men till sist tog rankingskillnaden (500 poäng!) ut sin rätt.
Stockholms SS 2 – VSK 1 8 – 0

1. Lars 0 – fick en öppningslektion i sicilianskt

2. Tomas S 0 – dito men i damindiskt

3. Lennart 0 – offrade damen men blev matt ändå

4. Magnus 0 – tappade den säkra remin på en springargaffel

5. Ari 0 – ibland är två bönder bättre än ett torn

6. Robert 0 – lysande insats i A-lagsdebuten

… och alltså två WO-förluster.
Desto bättre gick det för andralaget, som visserligen också var en man kort men som ändå besegrade serieledande Solna 5.
Solna 5 – VSK 2 2 – 3

1. Matz 1 – löparoffer på g7 avgjorde

2. Heinz 0 – minusbonde var tillräckligt illa

3. Arne 1 – vann i slutspelet

4. Jonathan 1 – vann pjäs efter skakig öppning

5. WO 0
Läget inför sista ronden 20 mars är nu det att lag 1 behöver vinna mot Kristallen 4 samtidigt som Stockholms SS 2 gör sin plikt och slår Rockadens femtelag. I så fall hänger vi kvar, i annat fall blir det division 4 nästa. Fyran kan också bli aktuell för lag 2 som är ett av tre lag som kan vinna Stockholmsserien. För att det ska gå vägen krävs vinst mot Bollmora 2 samtidigt som ledarlaget Rockaden 11 tappar poäng.
Säsongen 1992/93 spelades den hittills enda matchen mellan Vallentuna 1 och Vallentuna 2. Vem vet – det kanske blir en till nästa säsong?

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *