Sonja Kovalevsky JGP

I lördags spelades INTE Hässelby JGP, som annars har hållits just den helgen sedan tidigt 1980-tal. Istället ordnades tävlingen av Sonja Kovalevsky-skolans schackklubb som fick till ett mycket lyckat arrangemang. Vissa improvisationer blev det förstås, men annat kan man knappast vänta sig med tanke på att det var första gången klubben stod som värd för en JGP-tävling.
För Vallentunajuniorerna gick det överlag bra. Bäst lyckades Jonathan som liksom i Täby i höstas vann mellanstadiets GP-klass. I allmänklassen kom tre av oss på prisplats: Daniel, Gustav och Linus T – för de två sistnämnda var detta den första JGP-tävlingen över huvud taget. Totalt sett hade vi tio spelare på plats, en mycket bra siffra som vi inte har varit i närheten av på länge.
Hos Stockholms schackförbund hittar man den kompletta resultatlistan.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *