Nedflyttning trots första vinsten

Under helgens Gotlandsresa vann Vallentuna, med sju spelare, sin första match hittills i årets allsvenska. Tyvärr räcker inte det, i och med att matchen dagen innan slutade med förlust är nedflyttningen ändå oundviklig. Vi får sällskap ner av Burgsvik 2 som vi besegrade på söndagen.
Lagledare Lars rapporterar från resan att laget i Burgsviksmatchen fick tillbaka på alla stolpe ut vi haft under säsongen. Efter 3,5 timmars spel stod det hastigt och lustigt 4,5-2,5 till oss med Hectors parti kvar. Remianbudet nobbades från Burgsviksspelaren och en tidig hemfart till båten grusades. Efter många svängar och turer i partiet fick Hector för många fribönder och vi fick ytterligare en 1:a till matchprotokollet.
Laget hann tillbaka till färjan med 30 minuters marginal.
Visby – VSK 5 – 3

1. Leif N 0

2. Hector ½

3. Lars 1

4. Rune 1

5. Christer ½

6. Christopher 0

7. Erik P 0

8. WO 0
Burgsvik 2 – VSK 2½ – 5½

1. Leif N 0

2. Hector 1

3. Lars 1

4. Rune ½

5. Christer 1

6. Christopher 1

7. Erik P 1

8. WO 0
Rond 6 spelas 1 mars, men då är laget ledigt eftersom matchen mot Visby klarades av den här helgen. Sista ronden spelas 22 mars och då möter vi Stockholms SS 2 på bortaplan. Burgsvik 1 leder serien före Hässelby. Tabell (Vallentuna spelar i division 2:3).

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *