NoM med flera turneringar

Det spelas schack på många håll just nu med Vallentunaspelare inblandade, och här kommer en snabb sammanfattning av läget.

I Kristallens vårturnering har Jonathan avancerat till semifinal i Elogruppen, där han ska möta hemmaspelaren Andreas Persson. I klass I, som spelas i en 8-manna Bergergrupp (alla möter alla) förlorade Tomas S ett tidigt finalparti mot Mikael Karlsson från SödraSASS i fjärde ronden och står på 2½ poäng medan Avenir vann sitt parti och har 3 poäng. Mikael Karlsson leder på 3½ och har redan mött och besegrat Avenir.

Norrortsmästerskapet pågår också, och där har fyra ronder av sju spelats. Leif N har 2½ poäng medan Thomas C och Christer står på 2 vardera. Enda spelare med full poäng är Zoran Todorovic från Rockaden.

I måndags inleddes Stockholmsmästerskapet, oturligt nog med ett möte mellan två Vallentunaspelare. Regerande Stockholmsmästaren Jonathan besegrade Christina. Den tredje deltagaren från Vallentuna är Leif N som också vann sitt inledande parti. Rond 2 spelas måndag 12 mars.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *