Påskturneringen i full gång

Schack-08:s klassiska påskturnering är i full gång i år igen, och fem ronder av totalt åtta har spelats. Jonathan har inlett bra med 4 poäng (tre vinster, två remier). Några andra Vallentunaspelare deltar tyvärr inte men den fd Vallentuna- och Gambitjunioren Anders P är där med bravur – efter att ha besegrat bland andra GM Ralf Åkesson leder han just nu tävlingen ensam på full poäng.

Arrangörerna livesänder de sju första borden i varje rond, och i dag klockan 10 kommer man kunna följa både Anders och Jonathan när de spelar den sjätte ronden.

… och en snabb statusrapport från övriga vårturneringar

Jonathan har ena benet i finalen i Kristallens vårcup efter att ha vunnit det första semifinalpartiet (semifinalen spelas över två partier). I klass I-gruppen har Avenir ryckt till sig ledningen när en rond återstår, den enda som kan ta segern ifrån honom är Tomas som dock har ett hängparti kvar från rond 2 som i så fall måste vinnas först. För att maximera spänningen möts Avenir och Tomas i sista ronden, som spelas 26 april.

I Norrortsmästerskapet har sex av sju ronder spelats. Leif N och Christer har 4 poäng medan Thomas C står på 2½ med ett hängparti. Sista ronden spelas 17 april.

Stockholmsmästerskapet är nästan halvvägs, fyra ronder av nio är spelade. Jonathan och Leif N har 3 poäng, Christina 1½. Fortsättning följer med rond fem 16 april.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *