Båda lagen kvar

Slutspelat i allsvenskan och båda Vallentunalagen är kvar i samma serie nästa år. Förstalaget vann inte och andralaget åkte inte ur.
Lag 2 hade att möta ”Delectus2” och förutsättningarna var enkla: vinst var ett krav för att hänga kvar, men det var inte säkert att det skulle räcka. Vinst blev det, med 3-2, och det räckte. Magnus förlorade snabbt, Ari vann nästan lika snabbt, Matz tappade en lovande ställning till förlust och Erik vann. Då återstod bara Heinz, som malde ner sin motståndare i ett tornslutspel där han ett tag var kvalitet under.
För lag 1 var det seriefinal mot ”Solna” som gällde och även här krävdes vinst. Stina överraskade med att stuva om rejält i laget, de formstarka spelarna fick vit med uppgift att vinna medan vi andra uppmanades att ”hålla emot” med svart. Det fungerade nästan.
Både Leif och Lars hamnade snett direkt i öppningen, medan Torbjörn vann kvalitet på bekostnad av kungsställning och pjäsutveckling. När sedan Avenir till synes tappade material såg det riktigt mörkt ut, och vid kafferasten satsades inte många kronor på Vallentuna. Men sedan började det hända saker.
Torbjörn förlorade mycket riktigt, men Avenir kontrade in en helpoäng i tidsnöden. Lars segade sig upp ur gropen och fick remi- och till och med vinstchanser. Stina och Lennart hade lovande ställningar och Tomas, tja, han vinner ju alltid.
När röken hade skingrats strax efter tidsnöden stod det 3-3 och stenremi på första bord, så Stina tvingades avslå remianbudet och spela vidare med minusbonde och sämre tid – och det gick som det brukar. Slutresultat alltså 3,5 – 4,5.
Både lag 1 och lag 2 spelade hemma, med vit på jämna bord.
Resultat
1. Bertil 0,5 (låg länge illa till)
2. Torbjörn 0 (hade kanske behövt bönder framför kungen?)
3. Lennart 0,5 (specialvarianten i damgambit)
4. Leif 0 (usel öppning, som sagt)
5. Stina 0 (tappade två bönder efter tidsnöden)
6. Avenir 1 (räknar oftast längst, så ock i dag)
7. Lars 0,5 (vit fick slå på f7 i nionde draget)
8. Tomas 1 (vinner som sagt alltid – 6/7 i år!)
1. Ari 1 (alltid farlig i sicilianskt)
2. Magnus 0 (fort gick det, väldigt fort)
3. Matz 0
4. Heinz 1 (tappade kvalitet men gnetade sig tillbaka)
5. Erik 1

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *