SM dag 1

Så har då SM i Umeå börjat. Utmärkta lokaler, en tävlingsledning som kan sitt jobb och rent allmänt en trevlig stad – det här kan mycket väl bli en av de bättre SM-tävlingarna på senare år.


Resultatmässigt blev den första ronden ingen fullträff, vi åtta som är här lyckades skrapa ihop 3 poäng.


Avenir vann elegant i mästarklassen efter att motståndaren något övermodigt offrat kvalitet. I klass I spelade Stina upp en drömställning med D+S mot D+L men lyckades tyvärr inte knyta igen säcken: remi.


Priset för dagens fint går till Lars som trollade fram en matt i ett fullständigt förlorat slutspel med två minusbönder. Lennart spelade liksom Stina upp en bra ställning men missade en pjäsvinst och fick nöja sig med remi. Ari kom bonde under och försökte rädda sig i ett damslutspel men när remischackarna inte fanns där var det bara att ge upp.


I klass III blev det tre nollor. Magnus gick snett redan i öppningen medan Erik satsade friskt i mittspelet och kombinerade i sig en bonde som visade sig kosta ett torn. Heinz hade bra spel men helt plötsligt tappade han kvalitet och hela poängen.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *