Robert ryckte i skol-SM

Skol-SM i Norrköping är slut och alla Vallentunaspelare gjorde bra ifrån sig. Bäst gick det för de två debutanterna i 90-klassen, både Linus (5 p) och Robert (4,5) kom hem med en buckla. Robert startade för övrigt tävlingen i ett rasande tempo: han hade sina 4,5 poäng redan efter fem ronder och satt då på första bord. Men inte oväntat blev motståndet i de tre sista ronderna i hårdaste laget. Adam (3 p) var bara en halva ifrån sitt eget skol-SM-rekord, trots att han den gången hade elva ronder på sig och nu bara åtta. Jonathan (8 p) lyckades förvisso inte försvara sin titel från förra året, två förluster på lördagen var åtminstone en för mycket, men visade ändå med en sjätteplats att han hör hemma i toppen av sin årskull. Alla resultatlistor finns hos arrangörsklubben Schack-08. Klubben lyckades genomföra tävlingen men arrangemangen var tyvärr långt ifrån bra, framför allt klarade man inte att få igång ronderna i tid.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *