Klockan på vår sida

Om hösten var en hemsk tid så har våren börjat desto bättre. I kvällens lag-DM-match mot Farstas andralag var vi underrankade med sisådär 200 poäng i snitt. Men tack vare goda kämpatakter och inte minst tumme med den röda kläppen lyckades vi bärga första segern för säsongen.
Det började inte så lysande, både Tomas och Leif N hamnade i underläge och förlorade med hängande kläppar, men sen kom vi loss. Alexander vann pjäs i motståndarens tidsnöd, och till sist också partiet. Lennart P fick in lite kontraruffel i en totalt förlorad ställning varpå hans motståndare tänkte ut tiden, och Magnus vann ett slutspel med olikfärgade löpare och två minusbönder – på tid förstås.
Den sista, avgörande poängen togs av Per som helt enkelt spelade bra. Där behövdes ingen hjälp av klockan.
Farsta 2 – VSK 4½ – 5½
1. Per 1
2. Leif N 0
3. Lars ½
4. Tomas 0
5. Lennart G ½
6. Lennart P 1
7. Alexander 1
8. Leif A 0
9. Ari ½
10 Magnus 1
Vinst mot Stockholms SS 2 i sista ronden och vi har goda chanser att hänga kvar i serien.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *