Grattis Magnus

Idag vann Magnus sitt tredje parti (av fem) i klass II i SM och blev därmed klass II-spelare på riktigt. Han kom till Göteborg som klass III-spelare men tack vare sin höga ranking blev han upplyft av arrangörerna och spelade alltså i tvåan på dispens.
Erik har inlett sin klass III-grupp oerhört starkt, full pott efter fyra ronder. I dagens rond förlorade han tyvärr finalen mot gruppens andre fyrpoängare men han behöver bara vinna ett parti till för att komma tvåa i gruppen. Ett parti till behöver också Lars vinna, men i hans fall handlar det om att klara kontraktet i klass I.
Något senkommet kan också avslöjas att tre Vallentunajuniorer deltog under första SM-veckan. Bäst gick det för Linus som tog 5 av 9 i kadettklassen och stoppade ner ytterligare 76 poäng i sin rankingpåse. Robert tog 3 poäng i samma klass och Jonathan 3½ i miniorklassen.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *