Julnyheter

Det har spelats en del schack den senaste månaden som inte har rapporterats på dessa sidor, men nu är det dags.
Till att börja med har vi förstås Rilton Cup, där både Linus och Erik spelade. Erik så pass framgångsrikt att han kom på femte plats i Rilton 1600 och åkte hem med en massa prispengar, medan Linus tog 5,5 poäng i Rilton Open och samlade in en rejäl hög rankingpoäng. Vi gratulerar.
Inte fullt så roligt var det att spela cupmatch borta mot Roslagsbro 2 den 15 december. Röran började med att hemmalaget dagen innan meddelade att de bara fick ihop nio spelare, så då valde vi att åka upp med lika många för att ingen skulle behöva sitta hela kvällen och titta på. En halvtimme innan avresa fick vi ett återbud och så var vi bara åtta. Ett överläge med 1-0 hade hastigt och lustigt förbytts i ett underläge med samma siffror.
I det läget hjälpte det inte att vi ändå vann på de åtta bord där det faktiskt spelades schack, matchen slutade oavgjord och Roslagsbro 2 tog sig vidare på lägre medelranking.
Roslagsbro 2 – VSK 5-5

1. Lars 1

2. Magnus 0

3. Leif A 0

4. Ari 1

5. Matz ½

6. Heinz 0

7. Arne 1

8. Robert 1

… och därtill kom alltså en WO-förlust på bord 9 och en i förväg överenskommen remi på bord 10.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *