Lag-DM för juniorer

I helgen drog Stockholms lag-DM för juniorer igång. Vallentuna ställer upp med ett lag i mellanserien, division 1, men de två första ronderna blev inte så lysande.
Till lördagens match mot Sollentuna fick lagledaren bara ihop tre spelare, så laget fick lämna lika många walk over – knappast ett segerrecept. Simon hyfsade siffrorna till 0,5 – 5,5 tack vare en elegant remikombination i en ställning som såg helt hopplös ut.
Idag söndag hade vi i alla fall fullt lag, men Rockadens 89-lag var starkare än vi och vann fullt rättvist med 4,5 – 1,5. Enda vinsten stod Daniel för, ett konsekvent angreppsparti som resulterade i ett slutspel där löpare och två fribönder manövrerade ut ett torn.
Resultat:
1. Simon, 0,5 + 0
2. Daniel, 0 + 1
3. Jimmy, 0 + 0,5
4. Erik, – + 0
5. Niclas, – + 0
6. Marco, – + 0
Den stora besvikelsen med tävlingen är annars att så få klubbar har anmält lag. Av totalt 19 lag kommer 13 från Rockaden, och de andra sex fördelar sig på fem klubbar. Sådan har trenden tyvärr varit några år, det blir allt svårare att fylla de distriktstävlingar där det spelas protokollförda långpartier.
Nästa rond spelas lördag 1 februari, då mot Rockadens 91-lag.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *