Hård helg

Tre schackevenemang avverkade samma helg – mycket körigare kan det inte gärna bli.
A-laget spelade kvartsfinal i Roslagens Sparbankscup mot Gambit idag söndag, och blev tämligen totalt överkört. Hade inte en vänlig Gambitör missat att Daniel hotade matt i ett drag hade vi troligen inte vunnit något parti över huvud taget, så illa var det.
Till pluskontot får väl ändå räknas att Bertil gjorde säsongsdebut och höll remi på första bord, liksom att Jimmy som oväntat fick hoppa in som reserv gjorde detsamma mot en motståndare med drygt 500 rankingpoäng mer.
Resultat (Vallentuna vit på jämna bord):
1. Bertil 0,5 (kom sent, kom trångt, spelade snabbt)
2. Frans 0 (tre tunga motståndarpjäser på e-linjen avgjorde)
3. Lennart 0 (en damgambit-fälla kostade bonde och parti)
4. Stina 0 (tappade kvalitet i tidsnöden)
5. Jimmy 0.5 (dagens hjälte)
6. Anders 0 (som vanligt ett svängigt parti)
7. Ari 0 (vit stormade fram på kungsflygeln)
8. Magnus 0 (tappade pjäs i bra ställning)
9. Daniel 1 (även plaskmatter räknas, som sagt)
10. Matz 0 (för många hängande bönder i slutspelet)
Lördagen började med att tre bilar och dubbelt så många barn åkte till Norrtälje för att spela tävling. Med gott resultat: Slava vann högstadieklassen och Jonathan W lågstadiet. I lågstadiet knep Vallentuna för övrigt de fyra första platserna.
På eftermiddagen skulle juniorlaget spela mot Rockadens 91-lag men sjukdomar och allmän förvirring (lagledarens, inte spelarnas) gjorde att vi bara fick ihop två spelare. Så den matchen glömmer vi, nu gäller det att få till en bra avslutning när de sista ronderna spelas 15 och 16 mars.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *