SM dag 2

I måndagsronden spelade Avenir som vanligt ett intressant parti, men han stod hela tiden näst bäst och till sist slog vit igenom med ett skenoffer på e5. Stina vann ett pressparti där hon konsekvent avstod från att kombinera och istället ökade trycket sakta men säkert.


Lars fick en liten fördel som svart i Grƒnfeld när vit gick till a4 med damen, och den omsatte han efter drygt 40 drag till ett vunnet bondeslutspel. Ari hade en bra dag och vann snabbt medan Lennart hade frirond och vankade omkring i lokalen.


Erik tappade d5-bonden i öppningen men kontrade med ett livsfarligt kungsangrepp. Motståndaren fick ge tillbaka en kvalitet men kunde ändå inte rädda kungen, en bonde på f5 fick nöjet att dela ut nådastöten. Även Magnus började med att ge bort en centrumbonde men han tog tillbaka den och landade i ett jämnt bondeslutspel. Tack vare ett par misstag från motståndarens sida lyckades han få in sin dam först och bärga hela poängen.


Heinz sällade sig också till bondetapparna, men till skillnad från kamraterna lyckades han aldrig ta tillbaka någonting. Istället blev det andra nollan för hans del.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *