SM dag 3,4 och 5

(På grund av ett oplanerat Windows-haveri har det varit tyst här ett tag. Men nu är vi tillbaka.)


Vår mästarklasspelare har haft tre tunga dagar med idel nollor och är klar för nedflyttning trots att två ronder återstår. Partiet i rond 4 var dock ett riktigt glansparti som redan var vunnet när ett par dåliga drag blottställde Avenirs kung och så var även den dagen förstörd.


I klass I har Stina bland annat levererat en tidsnödsduell som till och med funktionärerna hängde över brädet för att se (något spelade det väl också in att motståndaren tillhörde arrangörsklubben …). En bonde blev till dam men tyvärr räckte inte sekunderna till för att både plocka vits springare och sätta matt, istället blev det remi. I dag kom hennes första förlust, så facit hittills är 2,5 poäng.


Lars har noterat två remier och en vinst de tre senaste ronderna. Tack vare att resten av gruppen också remiserar hela tiden leder han fortfarande med en hel poäng och siktet är inställt på uppflyttning. Lennart leder också sin grupp, om än delat med två andra spelare, och måste nog vinna de två sista för att ta sig upp. Ari tog sin tredje poäng idag och säkrade kontraktet med en snabb vinst mot den som ledde gruppen.


Efter en darrig förstarond har Magnus staplat ettor och är nu en av tre spelare i sin klass III-grupp med 4 poäng och chans på uppflyttning. Erik har en poäng mindre medan Heinz inte alls har fått spelet att stämma och har fått nöja sig med en remi – hittills.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *