Linus vann kadett-SM

När kadett-SM (för spelare upp till 16 år) avslutades i fredags stod Vallentunas egen Linus Centerström som vinnare och svensk mästare. Han genomförde hela tävlingen utan att förlora ett enda parti, det enda han släppte ifrån sig var tre remier. Vi gratulerar! På köpet blev han mästarklasspelare, en möjlighet som han genast utnyttjade.
Linus tog 7½ poäng på den nio ronderna, en halva mer än de närmaste konkurrenterna, och en titt på resultatlistan avslöjar att han också mötte det hårdaste motståndet av alla i gruppen.
Matz (trea i klass 3) och Lennart (tvåa i klass 2) kom också på prisplats medan Robert och Jonathan hamnade i mitten av kadett- respektive miniorklassen.
Andra SM-veckan har just startat med sex deltagare från Vallentuna: Linus som sagt i mästarklassen, Lars i klass 1, Magnus i klass 2, Erik och Robert i klass 3 och Jonathan i klass 4. Alla resultat redovisas löpande på arrangörens hemsida.

Författare: Lennart Bonnevier

Var med och grundade klubben en gång i tiden (1972). Webbmästare sedan sent 1990-tal, på senare år dock allt mer infrekvent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *